Interpol maakt cd-rom van gestolen kunst

De internationale politieorganisatie Interpol zet de gegevens over gestolen schilderijen en beeldhouwwerken op cd-rom als antwoord op het groeiende aantal kunstdiefstallen in Europa. In 1998 werden alleen al in Frankrijk 7.800 kunstwerken gestolen, tegen 5.569 in het jaar ervoor. Ook andere Europese landen maken melding van een groei of een stabilisering van het aantal diefstallen in de laatste jaren. ,,Gezien de dramatische situatie is Interpol ervan overtuigd dat, als de strijd tegen illegale kunsthandel effectief wil zijn, de informatie zo veel mogelijk verspreid moet worden'', aldus Interpol in een verklaring. Op de cd-rom staan meer dan 14.000 kunstwerken vermeld. Hij is bestemd voor politie, douane, musea, veilinghuizen, kunst- en antiekhandelaren en verzamelaars, en zal elke twee maanden worden aangepast. (AP)