Wereldnieuws

DRUK – De Britse prins William (17) heeft het maar druk deze zomer. Vorige week haalde hij zijn rijbewijs. Toen hij daarna een ritje maakte met zijn jongere broer Harry (14) in zijn verjaardagscadeau, een Volkswagen Golf, stuitte hij op een chauffeur met autopech. De behulpzame prinsen sprongen als in een sprookje uit de wagen, stroopten hun mouwen op, riepen ,,Heeft u hulp nodig?'. En voordat de man bekomen was van zijn verbazing, duwden ze zijn BMW aan de kant van de weg. Een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigt dit heldenverhaal, om het meteen te relativeren: ,,ze zijn verder niet met startkabels aan de gang geweest of zo.''

Verder was William deze week natuurlijk aanwezig bij de verjaardag van koningin Elizabeth, omringd door verliefde meisjes. En afgelopen donderdag brachten de Britse kranten dat hij samen met zijn vader Charles én diens minnares Camilla Parker Bowles met vakantie ging. Ze brengen hun vakantie door op een jacht ergens in het zuiden van Europa. Het is voor het eerst dat Bowles officieel meegaat met de familievakantie. Zij ziet dit debuut volgens The Sun als ,,nog een belangrijke stap in de richting van acceptatie van haar relatie met Charles.'' Volgens de kranten was het Williams idee Camilla en haar kinderen Tom (25) en Laura (24) mee te vragen. Onder de andere vakantiegasten zijn, aldus The Daily Mail, ook ,,drie verbluffend mooie vriendinnen'' van de prins.

AANRANDING – Even leek het erop dat Charlie Sheen (33) zich zou houden aan zijn voornemen zich alleen nog op zijn werk te concentreren. Sheen kwam tot dit voornemen na opgenomen te zijn in een afkickcentrum voor zijn drugsverslaving, de scheiding van `zijn' fotomodel, vele bezoekjes aan prostituees, een gewelddadige ruzie met een vrouw die daar zeven hechtingen aan haar lip aan overhield en zijn bekering tot het christendom. Dinsdag echter werd bekend dat twee actrices/danseressen Sheen gaan vervolgen omdat zijn lijfwacht Zippy hen mishandelde toen zij in juli dit jaar het huis van Sheen in Malibu bezochten. Een van de vrouwen, volgens eigen zeggen een goede kennis van de Platoon-acteur, hield er een gebroken neus en kaak aan over. Sheen nam geen deel aan het geweld, maar gaf volgens de actrices Zippy de volgende dag opdracht hen te bellen met de mededeling dat loslippigheid hun het leven zou kosten.

Sheen en zijn lijfwacht worden volgens de Amerikaanse showbizztraditie beschuldigd van aanranding, aanbrengen van emotionele schade en nalatigheid. De zoon van Martin Sheen is nu voorwaardelijk vrij na een veroordeling voor aanranding van zijn ex-vriendin.

ONDERHANDELINGEN – Enige weken geleden werd al bekend dat ex-Spicegirl Geri Halliwell in onderhandeling is over het spelen van een prostituee op Broadway. Het zou gaan om de rol van Julie in de musical Jekyll and Hyde. Ze praat nu ook met een Britse televisiemaatschappij over de hoofdrol in een zestiendelige tv-serie, A Spoon Full of Sugar. De serie is een vervolg op de film Mary Poppins uit 1964 met Julie Andrews, anders dan Halliwell geprezen om haar vocale kwaliteiten. Volgens een woordvoerder van de tv-maatschappij is het nog onzeker of het project doorgaat, er wordt volgens haar nog onderhandeld met ,,andere actrices''.

KINDERACHTIG – In de week dat Barry White zijn toernee moet uitstellen wegens uitputting, de nicht van John F. Kennedy Rory, na een maand uitstel trouwt en Robert de Niro heeft aangekondigd na twee jaar huwelijk voor de tweede maal te gaan scheiden, doen acteurs Michael Douglas (54) en Catherine Zeta Jones (29) nog steeds kinderachtig geheimzinnig over hun relatie. Dat ze iets hebben, is nu wel duidelijk (eerst zeiden ze ,,alleen vrienden'' te zijn). Maar berichten dat Douglas en Zeta Jones hun verloving tijdens hun gezamenlijke verjaardagsfeest op 25 september zouden aankondigen, worden tegengesproken en tegelijkertijd gevoed. Woordvoerder van Michael Douglas zegt dat kranten de verjaardag met de verloving hebben verward. ,,Ze maakten er meer van dan er werkelijk is''.

BUITENECHTELIJK – Hillary Clinton heeft tijdens haar huwelijk met de Amerikaanse president een langdurige relatie gehad met oud-collega Vince Forster, die in 1995 zelfmoord pleegde. Dat staat in het boek Bill & Hillary: the Marriage. Volgens auteur Vince Forster was er sprake van een ,,intens romantische relatie''. Eerder schreef Forster onofficiële biografiëen over lady Diana en Jackie Kennedy. Hillary Clinton heeft niet op de `onthullingen' gereageerd.

Samenstelling: Lukas Keijser