Veilinghuis Christie's begint in Thailand

Het Britse kunst- en antiekveilinghuis Christie's houdt dit weekeinde de eerste veilingen in Thailand in een nieuwe vestiging in Bangkok. Het is daarmee het eerste grote, internationale veilinghuis dat zich in Thailand vestigt. Het veilinghuis vertrouwt op de groei van de Aziatische economie ondanks de vrees voor een recessie. Zaterdag wordt begonnen met een veiling van zeldzame boeken en manuscripten, waaronder een aantal werken van Franse reizigers uit de zeventiende eeuw. Zondag komt hedendaagse Thaise schilderkunst onder de hamer. In totaal worden 700 lots geveild. Volgens een woordvoerder van Christie's biedt Thailand een grote potentiële markt voor kopers en verkopers. Christie's bediende de Aziatische markt al vanuit vestigingen in Hong Kong, Singapore en Australië. (AFP)