Universiteit koopt werk Steinbeck

Stanford University in California heeft een verzameling geschriften van de schrijver John Steinbeck gekocht. Onder de papieren bevinden zich ook een aantal niet eerder gepubliceerde korte verhalen die de auteur schreef in zijn tienerjaren. De universiteit kocht de collectie van Esther Setinbeck Rogers, de zus van de in 1968 overleden schrijver.

De aantekeningen en kladversies van romans en verhalen, werpen nieuw licht op de vroegste ontwikkeling van Steinbeck. De collectie bevat honderden familioefoto's, brieven van Steinbeck aan familie alsook een kladversie van de speech die de romancier hield toen hij in 1962 de Nobelprijs voor de literatuur ontving. Steinbeck debuteerde in 1929 met Cup of Gold. Zijn bekendste romans zijn Of mice and Men, Grapes of Wrath en East of Eden. (AP)