Sotomayor denkt aan complot na vondst cocaïne

Hoogspringer Javier Sotomayor heeft gisteren ontkend ooit verboden middelen te hebben gebruikt. De Cubaanse atleet werd woensdag geconfronteerd met een positieve dopingtest tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Winnipeg. In zijn urinestaal werden sporen van cocaïne aangetroffen. ,,Ik ken cocaïne alleen uit films'', zei Sotomayor in een vraaggesprek met Granma, het dagblad van de Cubaanse communistische partij.

Volgens Sotomayor is sprake van een samenzwering. ,,Ik ben er zeker van dat hier sprake is van manipulatie. Ik weet niet hoe en waarom, maar ik ben het slachtoffer geworden van een complot. Ik heb geen verboden middelen nodig. Vitamines gebruik ik zelfs niet eens. Ik kan over 2,30 meter springen zonder de nacht te hebben geslapen.'' (Reuters)