Site anti-virusbedrijf gekraakt

Onbekenden zijn erin geslaagd de website te kraken van een groot bedrijf dat software maakt om virussen te weren. Bezoekers van de website van het Amerikaanse Symantec ('Maximum Protection') zagen dat een van de internetpagina's een ongewenste indringer had. De krakers zelf zeggen dat het virus met de naam `bloworm' is doorgedrongen op het interne netwerk van Symantec. Maar de directeur van de onderneming ontkende dat in alle stelligheid. Voor de BBC verklaarde hij dat mensen die de website tijdens de kraak hebben bezocht, geen risico hebben gelopen. De directeur verdedigde zich door te stellen dat elk bedrijf ten prooi kan vallen aan computerkrakers. ,,Het gaat erom dat we als bedrijf snel kunnen reageren op dit soort incidenten.'' De schade was na drie kwartier hersteld. Symantec is het op zes na grootste bedrijf voor pc-software ter wereld. Het heeft onder meer de Norton anti-virussoftware op de markt gebracht. De FBI is een onderzoek begonnen naar de computerkraak. (ANP)