Oude stortbak

Zoals de domme man betaamt begon ik om halfnegen 's avonds dan maar eindelijk eens onze oude wc te repareren. Om half tien had ik steeksleutel negentien nodig. Even kijken: vijftien, zestien, dan maar een bahco, te klein, past ook niet...

De buren, wel een zestien, en een dopsleutel negentien, geen steeksleutel negentien. Twee overburen, het café op de hoek en een uur later, begon ik gek te worden, van mezelf...

Welke idioot verzint er nou zoiets, om een vijftig jaar oude stortbak te gaan repareren om half negen 's avonds.

Elf uur, kan ik Jan nog bellen?

Jan heeft 'm, zegt-ie. Fietsen dan maar.

Om kwart voor twaalf, na tien keer `Ik moet 'm hebben' en `Ik weet het zeker' geven we de strijd op. Om half één draai ik toch maar met een waterpomptang een vijftig jaar oude moer helemaal rond en bekijk ik woedend m'n geschaafde knokkels. Om één uur heb ik een fles wijn op.

    • Hans Vos