Oprichters Metro naar de rechter

De oprichters van het twee maanden oude gratis dagblad Metro slepen eigenaar Metro International voor de rechter. De eigenaar zou financiële afspraken niet zijn nagekomen. Oprichters Bart Lubbers, Falk Madeja en Tiago Jurgens eisen in een kort geding een aandeel van 10 procent in het gratis dagblad in ruil voor het symbolische bedrag van vierduizend gulden. De afspraak zou zwart op wit zijn vastgelegd. Metro International trekt zich volgens het drietal echter niets aan van de overeenkomst en eist daarom dinsdag voor de rechtbank nakoming van de aandeelhoudersovereenkomst. Metro wil volgens de oprichters 440.000 hebben voor het belang en een bijdrage van tien procent in de aanloop- en exploitatiekosten. Metro International-eigenaar Modern Times Group in Stockholm wil geen commentaar geven op de zaak. (ANP)