Keepers brengen PSV geen geluk

Een week voor het Champions-Leagueduel tegen FC Zimbru Chisinau uit Moldavië weet PSV-trainer Eric Gerets nog steeds niet welke doelman hij tussen de palen kan zetten. Terwijl de Eindhovense voetbalclub in Spanje verblijft, zit de beoogde eerste doelman Ivica Kralj thuis met een knieblessure op de bank.

Tijdens het trainingskamp in Spanje maken beide andere keepers ook geen fitte indruk. Zo moest Ronald Waterreus zich gisteren laten vervangen na de eerste helft van het duel tegen Malaga (0-0). Hij had te veel last van een ontsteking aan de prostaat. Patrick Lodewijks keepte noodgedwongen de tweede helft. Hij was echter begonnen als vervanger wegens een liesblessure.

Lodewijks kreeg de kans zich te onderscheiden, maar slaagde daarin niet. In de strafschoppenserie verloor PSV met 4-3 van de debutant in de Primera Division na missers van Tomek Iwan en André Ooijer. In de strijd om de derde plaats stuit PSV op gastheer Recreativo Huelva, dat met 2-1 van Atletic de Bilbao verloor.

PSV speelde gisteren na een uur met tien man nadat de Ghanese aanwinst Eric Addo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen. Ook trainer Gerets, die zich opwond over de arbitrage, kreeg geel. (ANP)