Nog geen EU-stappen tegen Duitsland

De Europese Commissie heeft nog geen plannen om bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg een klacht in te dienen tegen Duitsland, dat de markt nog niet heeft opengesteld voor Brits rundvlees. ,,Alle lidstaten hebben een bepaalde tijd nodig om de opheffing van het importverbod volledig door te voeren'', aldus een Commissiewoordvoerster gisteren. Daarmee weerlegde zij uitspraken die de Britse staatssecretaris van Landbouw Morley deed voor de Britse televisiezender BBC. Brussel maant Duitsland wel tot snelheid. De Europese Commissie besloot eind juli om het drie jaar oude importverbod op Brits rundvlees per 1 augustus op te heffen. Daarbij gaat het alleen om vlees dat afkomstig is van kuddes die gegarandeerd vrij zijn van de gekkekoeienziekte (BSE). (ANP)