MUZIEK

Zomerconcerten

De pianisten Vitaly Samosjko en Alexander Ghindin, de winnaars van de eerste en de tweede prijs op het recente Koningin Elisabeth Concours in Brussel, treden 8 aug 20u15 op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Prima La Musica olv Dirk Vermeulen en sopraan Miranda van Kralingen geven 9 aug 20u15 een concert in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw met muziek van Haydn, Mozart (aria's, Exsultate jubilate en Symfonie nr 10) en Brahms (Eerste serenade).

De pianiste Imogen Cooper speelt 10 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw muziek van Chopin, Debussy en Albeniz.

De Amsterdamse Bachsolisten spelen 11 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw olv Roy Goodman de zes Brandeburgse concerten van Bach.

De Polnische Kammerphilharmonie olv Stephan Goerner en klarinettiste Sabine Meyer geven 12 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw een concert met muziek van Schubert, Weber (Klarinetconcert), Molter (Eerste klarinetconcert), Dvorák en Piazolla.

Oranje muziek

De tentoonstelling `Oranje en de muziek' in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam wordt begeleid door een aantal concerten. Op 7 aug 11u begint een wandelconcert van sopraan Mirjam Beumer, bas Bas Kuijlenborg en klavierspeler Gert Oost bij Museum Amstelkring Ons' Lieve Heer op Solder, dat wordt voortgezet in de Oude Kerk en het Paleis op de Dam. Op het programma: Liedjes van Oranje. Res 020-6246604 (ƒ35,-) Op 8 aug 16u gaat hetzelfde concert in een van de zalen van het Paleis. Kaarten (ƒ15,-) verkrijgbaar op de dag van het concert aan de kassa van het Paleis vanaf 11u. De muziek is ook verkrijgbaar op cd (ƒ30,-). Inl 020-6204060 of www.kon-paleisamsterdam.nl De zondagmiddagconcerten in deze serie worden in aug ook gegeven in Paleis Het Loo om 12u.

Inl 055-5772400.

Daniel Muziekdagen

De tiende serie Daniël Muziekdagen in Zeist brengt masterclasses en een kamermuziekfestival. Het festival vindt op 7, 10, 12, 14, 18, 19 en 21 aug (telkens 20u15) plaats in de kerk van de Evang. Broedergemeenschap op het Zusterplein in Zeist. Kaarten via VVV Zeist Driebergen en 030-6923918. Van 7 t/m 14 aug overdag (9u30-12u30 en 14u-16u30) zijn er in het conferentieoord Woudschoten voor het publiek vrij toegankelijke masterclasses voor kamermuziekspelers onder leiding van de musici van het Daniël Kwartet. Van 15 t/m 21 aug zijn er masterclasses in het Figi Theater in Zeist olv Arnold Steinhardt van het Guarneri Quartet.

Black Sabbath

Het langverwachte reünie-concert van de duivelse hardrockers van Ozzy Osbourne, de man die er niet voor terugschrikt om koppen van vleermuizen af te bijten. Als dat maar geen totale zonsverduistering gaat opleveren. 10 aug, Ahoy, Rotterdam.