Hasselbaink voor 38 miljoen naar Atlético Madrid

Jimmy Hasselbaink verhuist voor 38 miljoen gulden van Leeds United naar Atlético Madrid. De aanvaller is daarmee de duurste Nederlandse voetballer in de geschiedenis. De Spaanse club deed al eerder een bod van 30 miljoen, maar Leeds wees dat van de hand. Naar verluidt gaat de 27-jarige spits in Spanje per week 130.000 gulden verdienen.

Hasselbaink stapte twee jaar geleden over van Boavista naar Leeds, dat zes miljoen betaalde aan de Portugezen. In Engeland groeide hij uit tot een veelscorende spits. Afgelopen seizoen werd Hasselbaink, in Nederland ooit te licht bevonden door AZ, clubtopscorer met 18 doelpunten. Over de hoogte van de transfersom ligt Hasselbaink niet wakker. ,,Het zijn belachelijke bedragen, maar ik verdiep me er verder niet in.'' (ANP)