Groen licht voor `Walk of Fame'

De Utrechtse welstandscommisie is in tweede instantie toch positief over het inititiatief van het Nederlands Filmfestival om een `Walk of Fame' in Utrecht aan te leggen. Daarbij worden bronzen tegels met voet- en handafdrukken van filmsterren in het plaveisel van de Oudegracht gelegd, net zoals de beroemde `Walk of Fame' in Amerika.

`Banaal en niet erg origineel', zo typeerde de welstandscommissie de `Walk of Fame' twee weken geleden. ,,Maar we zijn met elkaar blijven praten en dat doen we nog steeds. De definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan moet uiteraard door de gemeenteraad worden goedgekeurd. En dan moeten wij ook nog proberen het organisatorisch voor elkaar te krijgen'', zegt P. Westgeest, woordvoerder van het Nederlands Filmfestival.

Als alles doorgaat zetten Monique van de Ven, Rutger Hauer, Paul Verhoeven en Jan de Bont op 24 september hun handafdruk. (ANP)