Europees fonds mist 90 miljoen

Uit een Europees hulpfonds voor Afrika, Azië en Zuid-Amerika blijkt negentig miljoen gulden te zijn verdwenen. Dat onthult het Duitse weekblad Stern vandaag. De Europese Comissie heeft de fraude toegegeven in een vertrouwelijk bericht aan het Europees parlement. Het gaat om een subsidiefonds voor Europese bedrijven die in de genoemde continenten een joint venture willen oprichten met een lokale firma. Hoe de fraude precies in zijn werk ging, is niet bekend. Ambtenaren van de Europese Commissie speuren al maanden naar het geld. Tevergeefs: veel van de ondersteunde ondernemingen zijn failliet. (ANP)

Correctie:

In het bericht Europees fonds mist 90 miljoen (in de krant van donderdag 5

augustus, pagina 5) wordt gerept van fraude bij een EU-hulpfonds. Fraude is

evenwel tot op heden niet aangetoond. Het zou gaan om slordig financieel beheer.