Crocodile Dundee doodgeschoten

De man die model stond voor de hoofdpersoon in de Australische filmkomedie `Crocodile Dundee' is eerder deze week tijdens een vuurgevecht met de politie doodgeschoten. De 44-jarige William Ansell werd door de politie gezocht in verband met een overval op een huis eerder op de dag, waarbij twee mensen gewond raakten. Hij opende het vuur bij een wegversperring, schoot een agent dood, maar werd toen door diens collega dodelijk getroffen. Ansell werd in 1977 een lokale held toen hij er in slaagde om twee maanden op een verlaten eilandje te overleven nadat een krokodil zijn bootje had omgeduwd. Ansell vertelde achteraf dat hij de eenzaamheid niet het ergste had gevonden, maar wel het ontbreken van vrouwelijk gezelschap. De Australische komiek en acteur Paul Hogan liet zich inspireren door Ansell en maakte de film `Crocodile Dundee', over een Australische `wildeman' met een kurkdroog gevoel voor humor die in aanraking komt met de beschaafde wereld en een mooie vrouw. (AP)