Ziekenhuizen werken met transfersom

Ziekenhuizen betalen een `transfersom' van 2.500 gulden aan verpleegkundige specialisten als die bereid zijn er te komen werken.

Het geld, dat dient voor werving van onder meer operatie-assistenten en intensive care-verpleegkundigen, krijgen ze van het rekruteringsbureau dat met de personeelsvoorziening is belast.

Sinds begin 1998 heeft het Rotterdamse bureau Interchange Recruitment voor de ziekenhuizen zo'n veertig verpleegkundige specialisten geworven. Een aantal van hen was elders al in een ziekenhuis werkzaam. Interchange werkt alleen in de gezondheidszorg en werft vooral voor het buitenland. In Nederland zegt het bureau zo'n 150 ziekenhuizen, verpleeghuizen en inrichtingen als klant te hebben.

Voor de werving en selectie van personeel rekent Interchange een ziekenhuis zo'n 10.000 gulden. Daarvan betaalt het bureau een `sollicitant' 2.500 gulden zodra deze door een ziekenhuis is aangenomen. Als de arbeidsovereenkomst binnen de wettelijke proeftijd wordt ontbonden, betaalt Interchange het ziekenhuis 5.000 gulden terug. De medewerker kan maximaal één keer per jaar een `transfersom' verwerven.

Het Dijkzigtziekenhuis, het academisch ziekenhuis van Rotterdam, was een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die met Interchange in zee gingen. Voor dit ziekenhuis trok het bureau sinds 1994 vier gespecialiseerde verpleegkundigen aan. Maar de raad van bestuur besloot deze week de samenwerking op te zeggen. De raad zou het ,,niet ethisch vinden'' om personeel van andere ziekenhuizen met een `transfersom' te lokken, aldus een woordvoerder. Volgens haar is de personeelsafdeling van het ziekenhuis pas sinds een paar weken op de hoogte van de werkwijze van Interchange.

Directeur Kooimans van Interchange verbaast zich daarover. Volgens hem worden de ziekenhuizen steeds volledig geïnformeerd over de werkwijze van het bureau. Daarbij hoort ook de afspraak dat er niet wordt geworven bij ziekenhuizen in de regio van de opdrachtgever. Alle informatie, inclusief de toezegging aan de sollicitant dat deze bij plaatsing in Nederland 2.500 gulden krijgt, is ook op Internet te vinden.

De landelijke vereniging van ziekenhuizen is niet gelukkig met de gang van zaken. De NVZ meent dat het `wegkopen' van personeel het probleem van het personeelstekort alleen maar verplaatst. Dat ziekenhuizen met bijvoorbeeld kinderopvang of personeelsbeleid elkaar op de arbeidsmarkt beconcurreren is volgens de vereniging van een andere orde dan het werken met `transfersommen'.