Politie zoekt met heli naar meisje

Op verzoek van het recherchebijstandsteam dat de verdwijning van de 7-jarige Chanel Eleveld uit Assen onderzoekt, zijn gisteren tijdens een helikoptervlucht boven het Noorderpark in Assen vijftien foto's alsmede video-opnamen gemaakt. Het park ligt in de wijk waar Chanel woont en waar ze voor het laatst is gesignaleerd.

De recherche onderzoekt de foto's onder meer op een veranderde bodem. Ook wordt gekeken naar waterpartijen. Chanel Eleveld verdween woensdag 21 juli spoorloos vanuit haar ouderlijke woning, nadat ze 's avonds nog even buiten was gaan spelen. Een vrouw sprak haar het laatst in een zandbak. Het openbaar ministerie gaat uit van een misdrijf of een ongeluk.

Een zoekactie van politie en buurtbewoners op de avond van de verdwijning, het natrekken van ruim honderd tips die binnenkwamen en een buurtonderzoek leverden geen concrete sporen op. ,,De gouden tip zat er niet bij, dus moeten we op andere manieren klaarheid in deze zaak brengen'', aldus een woordvoerder van justitie in Assen.

Een werknemer van het werkvoorzieningsschap Cewaco in Assen meldde twee weken geleden dat hij Chanel twee dagen na haar vermissing 's ochtends vroeg had gezien bij een vrachtwagen op het parkeerterrein van bouwmarkt annex tuincentrum Marktkauf in Assen. Ondanks oproepen van de politie heeft de chauffeur zich niet gemeld.

Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen dat de man iets met de verdwijning te maken heeft.

Een grootscheepse zoekactie of het maken van infraroodopnamen vanuit de lucht heeft volgens hem geen zin zolang er geen aanwijzingen zijn in welk gebied Chanel zou kunnen verblijven.