United-manager Ferguson meldt omkooppogingen

De Engelse voetbalbond FA is een onderzoek begonnen naar aanleiding van uitlatingen van Alex Ferguson. De manager van Manchester United schrijft in zijn autobiografie, die volgende week verschijnt, dat een Italiaanse spelersmakelaar en de vice-voorzitter van Spartak Moskou hem probeerden om te kopen.

Ferguson beweert vier jaar geleden ruim 130.000 gulden van vice-preses Grigory Jessaulenko van Spartak Moskou te hebben ontvangen. De Spartak-bestuurder is ook spelersmakelaar. Bij het bedrag zat een verzoek voetballer Alex Kantsjelskis naar Everton te laten vertrekken. Toen Ferguson het geld terugstuurde, werd hij naar eigen zeggen met de dood bedreigd. ,,Als je hem nu niet transfereert, loop je niet lang meer rond'', zou Jessaulenko hebben gezegd. Jessaulenko ontkent de beschuldigingen en bestempelt zijn relatie met Ferguson als uitstekend. Kantsjelskis vertrok overigens even later voor 15 miljoen gulden naar Everton. ,,Ik probeerde hem juist voor Manchester te behouden'', beweert Jessaulenko. ,,De leiding van de club voldeed echter niet aan onze voorwaarden.''

Van een Italiaanse makelaar kreeg Ferguson het verzoek Ryan Giggs naar de Serie A te laten vertrekken. De trainer van Manchester United zou daarvoor rijkelijk worden beloond. (Reuters)