SocGen moet stoppen met advertenties

De bank Société Générale (SocGen) is gisteren door het Handelstribunaal in Parijs veroordeeld voor advertenties in dagbladen met een denigrerende inhoud voor concurrent Banque National de Paris (BNP) die SocGen en Paribas via een vijandig bod wil overnemen. Dat heeft een woordvoerder van BNP bevestigd tegenover het persbureau AFP.

SocGen is met onmiddellijke ingang veroordeeld om direct te stoppen met de advertenties in Franse bladen ,,die een denigrerend effect hebben op de loyaliteit van de markt'', op straffe van een dwangsom van 1,5 miljoen euro per overtreding plus gerechtskosten. Het gaat om advertenties waarin BNP ervan wordt beschuldigd de waarde van de aandelen SocGen en Paribas omlaag te halen. In een aantal advertenties wordt het vijandige bod afgedaan als ,,broddelwerk''. BNP's vijandige overname zou ,,gewoonweg niet werken, het is vijandig, slecht doordacht, riskant en te complex''. SocGen en Paribas proberen vlak voor de sluiting van de biedingen hun aandeelhouders te overtuigen dat ze niet moeten ingaan op het bod van BNP. Zowel het (vriendschappelijke) overnamebod van SocGen op Paribas als het bod van BNP sluit vrijdag.