Selectie: Radio

De Nederlanden. Op concerten en symposia van het Holland Festival Oude Muziek wordt dit jaar aandacht geschonken aan de muziek van Jan Pietersz. Sweelinck. Een kort overzicht van zijn werk als leraar. Radio 4, 19.30-20.00u.

De weekstaat. Aandacht voor de regionale economie van het Gooi en Twente met onder meer een gesprek met projectmanager multimedia van de gemeente Hilversum Hylke Tromp over de audiovisuele sector. Verder praat de Enschedese wethouder economische zaken Erik Helder over de kennis-intensieve industrie van Twente. Radio 5, 21.30-22.00u.

Wereldnet. Onder ander een portret van Sandra Claassen die in Bogota voor een Colombiaans-Nederlands organisatie werkt die zich inzet tegen de handel in vrouwen. Morgen, Radio 5, 8.02-9.00u.

NPS-thema. Liederen uit de 17de eeuw van Constantijn Huygens. Morgen, Radio 4, 15.35-16.35u.