Oininio schrapt 70 banen

Het spiritueel centrum Oininio (voorheen Oibibio) gaat zeventig van de 160 werknemers ontslaan. Dat is de voornaamste maatregel die het bedrijf neemt om de aanhoudende financiële problemen het hoofd te bieden. Oininio lijdt vanaf de oprichting in 1992 verlies.

Het bedrijf van Ronald-Jan Heijn dacht met het binnenhalen van een buitenlandse investeerder voorlopig verder te kunnen, maar Oininio wacht al sinds juni op vijf miljoen gulden. ,,We hebben alles keurig bij de notaris vastgelegd, maar waarom het geld maar niet wordt overgemaakt weten we ook niet'', zegt financial controler R. Kortekaas. Vanwege ernstig geldgebrek is nu besloten de vestigingen in Nijmegen en Roermond te sluiten. De vestigingen in Amsterdam en Groningen blijven wel open. Verder komt er meer zelfbediening in de horeca en worden openingstijden beperkt. De ondernemingsraad stemt in met de maatregelen. Per 1 juni heet Oibibio Oininio, wat volgens het spiritueel centrum staat voor `wedergeboorte'.