Nutreco wint op tamme beurs

Nutreco deed vanochtend goede zaken op een tamme beurs. Het vee- en visvoerconcern maakte voorbeurs bekend het voorbije halfjaar 25 procent meer winst te hebben gemaakt. Het aandeel steeg direct met 1,80 euro naar 33,65 euro.

,,Het bedrijf is goed bezig. En de toekomstverwachtingen zijn goed. Beleggers waarderen dat'', zei een handelaar vanmorgen tegenover het ANP. Voor handelsconcern Buhrmann gold hetzelfde. De winst nam in het tweede kwartaal met 16 procent toe. Het aandeel steeg 50 eurocent op 18,95 euro. ,,Was de stemming op de AEX beter geweest, dan zouden beide fondsen zeker hoger uitgekomen zijn'', aldus een commissionair.

Beide uitschieters kregen de beurs niet echt in beweging. Handelaren keken de hele ochtend tegen een licht verlies aan. Tegen het middaguur stond de AEX-index op 541,91, een daling met van 2,43 punten. Daarmee presteerde Amsterdam iets beter dan de belangrijkste andere beurzen in Europa. De omzetten op Beursplein 5 lagen ver onder het gemiddelde. Handelaren klaagden over de ,,zomerhitte'' die de markt slap maakt en over nervositeit uit angst voor een renteverhoging. Vanochtend viel Aegon wel op: het aandeel steeg 2 euro op 75,30 euro. Over krap twee weken mag de Vereniging Aegon weer aandelen in het verzekeringsbedrijf kopen. Beleggers rekenen erop dat de koers verder zal stijgen en proberen nu voor ,,een koopje'' aandelen in handen te krijgen.