Moeder steekt haar tweeling neer

Een 38-jarige vrouw uit Arnhem heeft gistermiddag haar vijfjarige tweeling neergestoken en daarna geprobeerd de hand aan zichzelf te slaan. Eén van de kinderen overleed later die middag in het ziekenhuis, het andere kind en de moeder zijn zwaargewond.

Rond drie uur gistermiddag kwam er bij de politie een melding binnen dat er een vrouw en haar twee kinderen zwaargewond in het huis aan de St. Josephstraat in de wijk De Geitenkamp waren aangetroffen door een kennis. De vrouw en de kinderen lagen in een grote plas bloed in de ouderslaapkamer op de eerste verdieping van de woning. De kennis was in paniek naar de buurman gerend, die het alarmnummer van de politie had gebeld.

De politie was vrijwel direct aanwezig en trof bij de zwaargewonde moeder een ,,steekvoorwerp'' aan. Uit de omstandigheden, aldus een politiewoordvoerder, bleek dat de vrouw eerst de tweeling en vervolgens zichzelf zou hebben neergestoken. Wat die omstandigheden zijn, wil de politie niet zeggen. Er worden ook geen mededelingen gedaan over het steekwapen, net zo min als over de afscheidsbrief die door de moeder is achtergelaten.

De vrouw leefde gescheiden van haar man, en zou het daar erg moeilijk mee hebben. De kennis kwam gistermiddag op bezoek, omdat er al langer spanningen waren in het gezin. Volgens buurtbewoners is het oudste kind, een jongen van twaalf jaar, enige tijd voor het drama door de moeder naar zijn oma gestuurd. Hij is door vrienden van zijn moeder opgevangen.

Met vijftien rechercheurs probeert de politie duidelijkheid te krijgen omtrent de beweegredenen van de moeder. De toestand van haar en van het andere zwaargewonde kind wordt door de politie ,,stabiel'' genoemd.

Justitie heeft nog niet besloten of de vrouw strafrechtelijk zal worden vervolgd. De medische toestand van de vrouw eist op dit moment alle aandacht op, aldus de politie.