Internationale beurzen

LONDEN

Het zwakke slot van Wall Street gisteravond zorgde vanmorgen voor dalende koersen op de Britse aandelenmarkt. Het staartje van de vloed van bedrijfsresultaten zorgde evenmin voor een positieve impuls. Tegen het middaguur stond de belanrijkste Londense index op 2911,86 punten, ruim 12 punten onder het slot van gisteren. De telecomsector was goed voor een flink deel van het verlies, ondermeer vanwege zorgen rond British Telecom dat vorige week met tegenvallende cijfers kwam.

FRANKFURT

Angst voor een renteverhoging in de Verenigde Staten bleef Frankfurt vanmorgen parten spelen. De DAX-index verloor 38,77 punten (0,8 procent) op 5090,73. Handelaren vonden de koersschommelingen wel overdreven, gezien het lage volume van de handel. Chemiebedrijf Hoechst komt morgen met kwartaalcijfers en stond vanochtend met een winst van 1,1 procent op 41,44 euro.

PARIJS

Ook in Frankrijk werden de koersen gedrukt door onzekerheid over het monetaire beleid in de Verenigde Staten. De CAC40-index verloor 30,9 punten (0,7 procent) op 4346,97.

TOKIO

De Nikkei-index won gisteren 144,23 punten (0,81 procent) als gevolg van een sterkere dollar en sloot op 17.969,93 punten. De koers van de munt herstelde zich van haar laagste punt in vijfenhalve maand ten opzichte van de yen, hetgeen gunstig is voor de Japanse export.

NEW YORK

Wall Street liet gisteren een aanvankelijke winst van 130 punten voor de Dow Jones lopen en eindigde 9,19 punten lager op 10.645,96. De index van Amerkaanse inkoopdirecteuren over juli bleek lager dan verwacht. Vrijdag worden banencijfers verwacht, als laatste indicator voor een eventuele renteverhoging.