Schip ramt brug over Oude Maas bij Dordt

Een containerschip heeft vanochtend omstreeks acht uur de onderkant van de verkeersbrug over de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht geramd. De kapitein en de stuurman liepen volgens een politiewoordvoerder snijwonden op, als gevolg van rondvliegend ijzer en stukken glas. Ze zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

De stuurhut van de Nederlandse coaster (een klein zeeschip), die met negen bemanningsleden op weg was van Engeland naar Duitsland, raakte de onderkant van de brug. De politie Zuid-Holland-Zuid vermoedt dat er sprake is van een menselijke fout. De schade aan de stuurhut bedraagt volgens een schatting ten minste een half miljoen gulden.

Aanvankelijk gingen de politie en de Nederlandse Spoorwegen ervan uit dat het containerschip de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht had aangevaren. Daardoor reden er tijdelijk geen treinen tussen de twee gemeenten. Maar bij het snel ingesteld onderzoek bleek dat de spoorbrug niet was geraakt. Daarna kwam het treinverkeer weer vlot op gang. De verkeersbrug liep geen noemenswaardige schade op.