Opnieuw relletjes bij oefenvoetbal

De voorbereiding van de Nederlandse profclubs op het nieuwe voetbalseizoen heeft op twee plaatsen opnieuw voor onrust gezorgd. In Groesbeek werd een duel van NEC tegen FC Köln gestaakt, nadat NEC-supporters de Duitse aanhang te lijf waren gegaan. In Rotterdam moest de politie tussenbeide komen bij een opstootje tussen supporters van Feyenoord en Aston Villa.

Vorige week raakten bij rellen in Enschede na de oefenwedstrijd FC Twente - Club Brugge acht mensen gewond, onder andere door messteken en een politiekogel.

Bij de wedstrijd tussen NEC en FC Köln, zondag op het terrein van de amateurvereniging De Treffers, konden de beide supporterskernen niet van elkaar worden gescheiden. Tijdens de tweede helft namen zo'n vijftig NEC-supporters de gelegenheid te baat om de enkele tientallen FC Köln-supporters aan te vallen. Hierbij raakten twee Duitse supporters en een NEC-steward lichtgewond. Na overleg tussen de politie en het bestuur van De Treffers werd besloten de wedstrijd te staken. De stand was op dat moment 3-3. De politie – met tien man aanwezig in het stadion dat zo'n 2.000 toeschouwers telde – was volgens een woordvoerder de situatie snel meester. De Duitsers gingen onder begeleiding naar de grens.

In Rotterdam ging het, eveneens gisteren, na het duel tussen Feyenoord en Aston Villa (0-0) mis toen een vijftiental Britten het Feyenoord-café Nieuw Odeon wilde bezoeken. Nadat de Britten het café waren uitgezet werden ze achtervolgd door een twintigtal Feyenoord-jongeren. De mobiele eenheid slaagde er in de beide groepen uit elkaar te houden en zette de Britse supporters op de tram.