Ontsnapt uit de cel

Twee gevangenen ontsnapten dit weekeinde uit de gevangenis. Uit de open dependance van de gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen ontsnapte een 25-jarige gedetineerde die vastzat wegens diefstal en nog vier maanden moest uitzitten. Het is de tweede ontsnapping uit Norgerhaven binnen twee weken. Op 17 juli ontsnapte een 47-jarige gedetineerde uit dezelfde open inrichting. Zondagochtend ontdekte het gevangenispersoneel dat de man een raam geforceerd had en zo uit het Drentse gevangeniscomplex was verdwenen.

Ook uit jeugdgevangenis De Hartelborgt in Spijkenisse is dit weekeinde een gedetineerde ontsnapt. Een 16-jarige jongen klom gistermiddag over de muur van de inrichting. De ontvluchting volgt op twee eerdere vluchtpogingen binnen drie weken. Op 12 juli probeerden twee jongens via het dak van de inrichting te ontkomen, maar dit mislukte. Een andere jonge gedetineerde deed vervolgens een poging, maar kwam niet ver.