Onderzoek kelders

Justitie in Assen heeft vanmorgen beslist dat er een TNO-onderzoek komt naar het bestaan van sekskelders onder basisschool de Dreef in Emmer-Erfscheidenveen. Vier ouderparen hadden dit geëist. Ook de grond onder de naastgelegen voormalige onderwijzerswoning wordt onderzocht.

Volgens de vier ouderparen zijn hun kinderen in die kelders seksueel misbruikt. Eerder onderzoek door politie en justitie leverde hiervoor geen bewijzen op.

Het afgelopen weekeinde is het huis van een van de ouderparen die het TNO-onderzoek eisten in brand gestoken. De woning brandde grotendeels uit. De bewoners waren op vakantie.

Justitie kan niet bevestigen of de brandstichting te maken heeft met de sekskelders-affaire. Een woordvoerder van het parket zegt dat daarvoor ,,nog geen concrete aanwijzing'' bestaat. ,,We moeten eerst de dader of daders aanhouden en kunnen dan pas het motief achterhalen.''

De zaak rondom de vermeende sekskelders zorgt al ongeveer twee jaar voor tweespalt in het dorp. Met het TNO-onderzoek hoopt justitie hier een eind aan te maken.