Kluivert na spreekkoren niet in basis

Aanvaller Patrick Kluivert is zaterdag tijdens de oefenwedstrijd van Barcelona tegen ADO Den Haag op het laatste moment niet in de basisopstelling gestart. Trainer Louis van Gaal nam deze beslissing na kwetsende spreekkoren van het Haagse publiek aan het adres van de voormalige spits van Ajax. Kluivert kwam daardoor in het Zuiderpark niet in actie. ,,Ik heb het publiek tegen zichzelf in bescherming genomen'', lichtte Van Gaal na afloop van de door zijn team met 4-0 gewonnen wedstrijd toe.

Algemeen directeur Slooters van Den Haag zei de spreekkoren te betreuren. ,,Heel vervelend, al heb ik zelf alleen enkele vervelende dingen over de broers De Boer gehoord. Maar we moeten er niet dramatisch over doen. Er waren 10.000 toeschouwers en slechts een heel klein groepje wist zich niet te gedragen.'' (ANP)