In Renesse 27 mensen opgepakt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het Zeeuwse Renesse 27 mensen opgepakt. Zij maakten zich schuldig aan allerlei overtredingen: alcohol drinken en urineren op straat, belediging van de politie, mishandeling, geluidsoverlast, vernielingen en vuurtje stoken in het duinengebied.

De politie zegt dat de nacht van 31 juli op 1 augustus een van de drukste nachten van het jaar was in de badplaats op Schouwen-Duiveland. Het centrum van het dorp was wegens de vele toeristen afgesloten. De politie kreeg het hele weekeinde assistentie van twee Duitse agenten uit Krefeld. Zij surveilleerden mee en gaven uitleg aan de Duitsers onder de opgepakte mensen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag schreef de Zeeuwse politie 41 bekeuringen uit voor wildkamperen in de provincie. Meer dan de helft van de overtreders waren Duitsers. Op Walcheren trof de politie 27 illegale recreanten aan, op Schouwen-Duiveland twaalf en op Zeeuwsch-Vlaanderen twee. Op wildkamperen staat in Nederland een geldboete van ruim 180 gulden.

De controle was een van de acties die het zogenoemde PIKET-team illegale recreatie in de provincie Zeeland verspreid over het hele zomerseizoen houdt. Het team is een samenwerkingsverband tussen de provincie Zeeland, de gemeenten, politie, het openbaar ministerie, het Duitse consulaat in de provincie Zeeland en Staatsbosbeheer.

In totaal hebben zestien mensen van politie en van Staatsbosbeheer aan de controle meegewerkt.