Haak stuit Gerards

Martijn Belgraver is gisteren in Goirle Nederlands kampioen tennis bij de mannen geworden. De als vijfde geplaatste speler was in Sportcentrum De Pellikaan met 6-2, 6-7, 6-1 en 7-5 te sterk voor Melle van Gemerden. Belgraver schakelde in de halve eindstrijd titelverdediger Marcel Reuter uit. Van Gemerden was in de halve eindstrijd de betere van de als eerste geplaatste Martijn Bok. Traditioneel is het Nederlandse kampioenschap het decor voor jong talent en internationaal mislukte spelers. De top ontbreekt sinds jaar en dag.

In de finale bij de vrouwen versloeg Debbie Haak de pas 14-jarige qualifier Michelle Gerards met 6-4, 3-6 en 6-1. Haak volgde Hanneke Ketelaars op, die in de kwartfinales van Gerards had verloren. De talentvolle Gerards speelt de komende week in Knokke haar eerste WTA-toernooi. De pupil van coach Hugo Ekker maakte naam door op het juniorentoernooi van Roland Garros door te dringen tot de kwartfinales. Ondanks haar nederlaag was Gerards tevreden.

,,Ik ben weer een ervaring rijker'', zei de Limburgse. ,,Bij de senioren wordt veel slimmer gespeeld dan bij de junioren. Het was leerzaam.''