Geen interesse Waterreus in vertrek PSV

Doelman Ronald Waterreus weigert bij PSV te vertrekken. De Eindhovense voetbalclub heeft tot verrassing van de 28-jarige keeper overeenstemming over hem bereikt met het Spaanse Racing Santander. ,,Ze willen per se van mij af, maar ik zeg het nog één keer: ik wil vechten voor mijn plaats. Mag dat alsjeblieft?'', zei Waterreus tegen het ANP. ,,En ik bepaal toch zelf wat ik doe en waar ik speel.''

Waterreus, afgelopen seizoen nog eerste keuze, is dit seizoen vooralsnog de derde keeper bij PSV. De nieuwe trainer Eric Gerets geeft de voorkeur aan de Joegoslavische aankoop Ivica Kralj en Patrick Lodewijks. Waterreus mocht zelfs niet mee naar het trainingskamp in Oisterwijk.

Frank Arnesen, directeur voetbalzaken van PSV, kwam afgelopen week tijdens zijn vakantie in Spanje tot een akkoord met Santander. Volgens Arnesen betekent de club uit de Primera Division ,,een geweldige kans'' voor Waterreus. ,,Het is zijn keuze, maar hij kan wel op het hoogste niveau in Spanje spelen bij een goede club.''

Arnesen zegt dat hij onlangs een lang gesprek met Waterreus heeft gehad. Reactie van de keeper: ,,Dat onderhoud had plaats nadat PSV en Santander al rond waren over mij. Dat is dubieus en flauw. Ik laat me niet onder druk zetten. Ik zal wel naïef zijn, maar ik ben een idealist. Het gaat mij niet om het geld, maar om het principe. Ik heb vijf jaar lang mijn best gedaan voor PSV.'' Volgens Waterreus zou PSV bovendien terugkomen op een afspraak die hij met de club heeft om een deel van de transfersom te krijgen. ,,Ja, dan houdt het voor mij helemáál op. Ik bedoel: zij willen mij toch kwijt?''

Waterreus zegt Gerets niets kwalijk te nemen. ,,De club wil per se van mij af, dat is heel duidelijk. Maar ik praat niet en onderhandel niet met welke club dan ook. Over drie weken heb ik misschien een andere mening, maar nu ben ik er nog steeds van overtuigd dat ik binnen afzienbare tijd weer in het doel sta. Pas als ik echt geen kans krijg, moet ik me maar eens gaan beraden.''

Volgend zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma, oud-manager bij PSV, heeft het geen zin om via een arbitragezaak een plaats bij de A-selectie af te dwingen. ,,Ronald mag vanaf donderdag gewoon weer meetrainen met de eerste selectie. Hij heeft toch nog hoop dat hij een kans krijgt van Gerets. Of die hoop realistisch is, durf ik te betwijfelen.''