Selectie Radio

OVT. Het derde deel van het gesprek met de in Moskou wonende voormalige dubbel-spion George Blake. In het tweede uur aandacht voor de idealen van de Nieuw Malthusiaanse Bond en de NVSH om te komen tot geboortebeperking met behulp van voorbehoedmiddelen. Radio 1, 10.02-12.00u.

Mezzo. Corry Brokken praat met de maandag 65 jaar wordende Willem Nijholt over zijn carrières als acteur, regisseur, zanger en musicaldanser. Tevens vertelt hij over Noël Coward en Wim Sonneveld. Radio 2, 10.02-11.00u.

Weekendcafé. In deze derde aflevering over vakantielanden staat Griekenland centraal. Met o.a. zanger Benny Neyman die Griekenland-fanaat is en fan van Spiros Chalos. Radio 2, 16.02-18.00u.

De bovenste plank & Uitgelicht. Herdenkingsprogramma over de vorige week op 78-jarige leeftijd overleden pianist, dichter en componist Jelle de Vries. In het eerste uur een keuze uit zijn repertoire met o.a. opnamen van Conny Stuart, Corry Brokken en Leen Jongewaard. In het tweede uur een herhaling van een gesprek uit 1996 dat Henk van Gelder had naar aanleiding van het verschijnen van zijn verzameld werk. Radio 2, 18.02-20.00u.

Ophef & vertier. Gesprekken met decorontwerpers Mirjam Grote Gansey, Rieks Swarte en Quirine Racké over het vak, werkwijze, nieuwe media, favoriete opdracht en het verschil tussen opera, dans, film en toneel. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Reportage over staatssecretaris Rick van der Ploeg die gevolgd werd tijdens zijn voorbereidingen voor het Kamerdebat over de Cultuurnota. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.