Israel-Eén

De `Israel-Eén' partij van premier Ehud Barak vaardigt negen ministers af. Indien de stemmen staken, telt die van de premier dubbel. Barak zet de tradities voort van vroegere sterke premiers en is ook minister van Defensie. `Israel-Eén' is een samengaan van de Arbeidspartij met de kleinere Gesher-partij van de minister van Buitenlandse Zaken, David Levi, en de moderne orthodoxe Meimad-partij. Barak vormde `Israel-Eén' voor de verkiezingen om een brug te slaan tussen de verschillende sectoren in de samenleving. Barak heeft dat idee verder uitgewerkt in de vorming van de nieuwe regering, waarin naast de seculiere Burgerrechtenpartij ook de fundamentalistische Shas-partij zitting heeft. Hoewel Barak de strijd om het premierschap glansrijk won van Likud-premier Netanyahu, behaalde `Israel-Eén' slechts 26 zetels in de Knesset. Met Avraham Schochat op Financiën en Jossi Beilin op Justitie zijn de andere zware portefeuilles in handen van coalitiegenoten gevallen.