Wandel door Sesamstraat op internet

Iedere dag kun je behalve op de televisie nu ook op internet naar Sesamstraat kijken. Op de Sesamsite kun je vinden wat Ienemienie, Tommie, Bert en Ernie en Koekiemonster die dag op tv meemaken, maar dat is nog niet het leukste. Via de site zijn bijna dertig verschillende kleurplaten van onder meer het Koekiemonster, Graaf Tel en Pino te downloaden, zodat je ze thuis kunt inkleuren. Je kan filmpjes bekijken van Sesamstraat uitzendingen uit 1976 tot 1998, en foto's van alle bewoners en acteurs uitprinten die je dan weer boven je bed kunt hangen. Bovendien staan er op de site allerlei liedjes van Bert en Ernie, hoor je Sien horen voorlezen en is er een verhaaltje van Dikkie Dik te horen.

De site is speciaal voor kinderen gemaakt en al veel kinderen hebben de site bekeken en berichten achtergelaten voor de bewoners van Sesamstraat. Boudewijn en Jan-Pieter van twee en vier jaar vertelden dat ze meneer Aart de allerleukste vinden en Lonneke en Floor vinden Pino het liefste dier.

De makers van de site beantwoorden ook vragen. Zo vroegen een aantal kinderen of Tommie een hond of een beer is. ,,Tommie is een fantasiebeest, waar er maar één van is. Hoewel, er zijn vermoedens dat er een tweede Tommie op de maan leeft'', schreven de makers van Sesamstraat terug.

Maar het mooiste is nog wel dat je door de Sesamstraat kunt wandelen. Niet echt natuurlijk - want de makers van het programma hebben het zo ontzettend druk met dagelijks een aflevering maken dat ze liever geen publiek in de straat willen, anders zou er nooit een programma verschijnen. Daarom kan je op de site virtueel door Sesamstraat wandelen, via je computer.

Met je muis beweeg je langs de voorleeshoek, door de huiskamer van meneer Aart of door de winkel van Sien en kan je alles in het `echt' bekijken. Eindelijk zie je dat het in de keuken een enorme rotzooi is, en wat Sien precies in haar winkel verkoopt. Helaas kun je in die virtuele straat niets oppakken en de bewoners niet ontmoeten. Sinds de site open is, hebben de makers dan ook al veel vragen gekregen van kinderen die Pino, Ieniemienie en de andere bewoners van Sesamstraat niet konden vinden. ,,We gaan proberen hen ook een rol te laten spelen op de site'', beloven de makers. Dus binnenkort kun je misschien wel via je computer `echt' praten met je favoriete Sesamstraatbewoner.

Het internetadres van Sesamstraat is: www.nps.nl/sesamstraat