Sparta-Willem II eerste wedstrijd voetbalcompetitie

Sparta en Willem II openen op donderdag 12 augustus in Rotterdam de voetbalcompetitie. Een dag later speelt landskampioen Feyenoord zijn eerste wedstrijd bij het gepromoveerde FC Den Bosch. PSV begint op zaterdag met een thuiswedstrijd tegen MVV, Ajax zondag tegen Heerenveen. Het resterende programma van de eerste speeldag: Fortuna S.-AZ, Cambuur-Vitesse, De Graafschap-Roda JC, FC Utrecht-NEC en RKC-FC Twente. Aan het bekertoernooi doen naast de 36 betaalde clubs komend seizoen vijftig amateurclubs mee.

De KNVB verwacht dat de gemeenten komend seizoen minder zullen ingrijpen in het competitieschema. Burgemeesters en korpschefs hebben een convenant ondertekend en hebben daarmee ingestemd met het programma. ,,De burgemeesters kunnen niet meer op het laatste moment aankomen met een evenement dat tijdens een wedstrijd wordt gepland'', aldus Henk Kesler, voorzitter betaald voetbal van de KNVB. Het publiek krijgt uiterlijk zes weken van tevoren te horen bij welke duels ze een clubcard nodig hebben. Dat is alleen het geval bij risicowedstrijden.