Israel stapt uit commissie inzake Libanon

De vertrekkende Israelische regering zal niet langer bijeenkomsten bijwonen van de internationale commissie die de vijandelijkheden tussen de fundamentalistisch-shi'itische verzetsbeweging Hezbollah en Israel in de gaten houdt en vooral de burgers in het gebied moet beschermen. De commissie, die werd gevormd na het Israelische luchtoffensief van april 1996 tegen Libanon, had gisteren bijeen zullen komen om Libanese klachten over de Israelische luchtaanvallen van vorige week te behandelen. Volgens de Israelische minister van Defensie, Moshe Arens, schendt Hezbollah het bestandsakkoord van 1996 voortdurend: ,,De spelregels in Libanon zijn veranderd'', zei hij. Door de Israelische boycot kan de commissie, waarvan ook de VS, Frankrijk, Syrië en Libanon deel uitmaken, niet bijeenkomen. Bij de Israelische bombardementen van vorige week en de daaraan voorafgaande raketaanvallen van Hezbollah op Noord-Israel werden respectievelijk acht en twee burgers gedood. (Reuters)