Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Geen kort geding `Kleurrijk 7 juni'

De Stichting Kleurrijk 7 juni en de Stichting Kleurrijk Mondiaal 2000 hebben gisteravond officieel hun geschillen bijgelegd. Daarmee is tevens het voor morgen geplande kort geding tegen Kleurrijk 7 juni en zijn woordvoerder Edu Nandlal van de baan. Beide organisaties claimden het alleenrecht op de herdenking van de 176 slachtoffers van de SLM-ramp in juni 1989. Namens Kleurrijk 7 juni uitte oud-voetballer Nandlal, één van de elf overlevenden van de ramp, felle beschuldigingen aan het adres van Roy de Miranda en Sonny Hasnoe, de bestuursleden van de stichting Kleurrijk Mondiaal 2000.

Op initiatief van E. Azimullah, ambassadeur van de Surinaamse republiek in Nederland, kwamen de ruzieënde partijen tot een vergelijk. ,,Kleurrijk 7 juni en Nandlal hebben zich openlijk gedistantieerd van hun uitlatingen als zijnde onjuist en ongefundeerd'', vertelde voorzitter De Miranda van Kleurrijk Mondiaal 2000. ,,We hopen nu alsnog gezamenlijk een herdenkingswedstrijd in Paramaribo te organiseren.''