China wil importheffingen verlagen

China zal de gemiddelde invoerrechten verlagen met twee procentpunt tot 15 procent in het jaar 2000 teneinde de buitenlandse handel te stimuleren. Dat heeft de Chinese onderminister voor buitenlandse handel Sun Zhenyu gezegd, aldus de officiële zakenkrant Economic Daily vandaag. De uitspraak geeft aan dat Peking nog steeds belangstelling heeft voor het lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), ondanks de recente beslissing om onderhandelingen hierover met de Verenigde Staten af te breken. Dat gebeurde nadat Navo-vliegtuigen de Chinese ambassade in de Joegoslavische hoofdstad Belgrado hadden gebombardeerd op 7 mei. Eind 1996 beloofde de Chinese president Jiang Zemin al tijdens een Aziatische topconferentie dat China de gemiddelde invoersrechten volgend jaar zou verlagen tot 15 procent. (Reuters)