Beleggers Robbé eisen vergoeding

Niet alleen het beursfonds De Vries Robbé (gevel- en kranenbouw en een technisch uitzendbureau) wil schadevergoeding van voormalige bestuurders, grootaandeelhouders en adviseurs die het bedrijf aan de rand van de afgrond hebben gebracht. Ook de kleinere aandeelhouders hebben recht op vergoeding. Dat heeft de Vereniging van Effectenbezitters gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering betoogd. De Vries Robbé heeft zich enkele weken geleden het vege lijf kunnen redden door verkoop van de gevelpoot. De problemen ontstonden toen de investeringsmaatschappij BTG vorig jaar de drie bedrijven in het beursfonds onderbracht. De aandeelhouders van BTG verkochten snel hun belangen. Daarna bleken de drie bedrijven sterk verliesgevend. Volgens de VEB hebben de aandeelhouders in totaal 40 miljoen gulden verloren. (ANP)