Bakker Bart nu Duits

De Bakker Bart Groep, de grootste keten van broodverkopers in Nederland, wordt overgenomen door het Kamps, met 1.100 winkels Duitslands grootste Duitse bakkersketen. De nieuwe combinatie krijgt een omzet van 950 miljoen gulden.

,,We waren van plan over twee of drie jaar een beursnotering aan te vragen'', vertelt directeur Eric Companjen van Bakker Bart. ,,Door aansluiting bij Kamps krijgen we meteen toegang tot de kapitaalmarkt en kunnen we onze groeiplannen sneller realiseren. Bovendien profiteren we van de kennis van Kamps.''

Nederland telt zo'n 3.200 zelfstandige bakkers. De Bakker Bart Groep behaalde vorig jaar 138 miljoen gulden omzet en is de enige landelijke keten met franchise-formules. De groep heeft tachtig winkels onder de naam Bakker Bart in de grote winkelstraten en verkoopt als 't Stoepje en Steven de Graaf brood op zeshonderd markten per week. In de pompstations van Texaco exploiteert de groep Bakerstreet. Zowel het aantal Bakker-Bartwinkels als het aantal pompstation-winkels (tot 182) wordt fors uitgebreid.

De overnamesom is niet bekend gemaakt. Kamps, dat een Duitse beursnotering heeft, betaalt de helft in contanten en de helft in aandelen. Buiten de overname blijven de vestigingen van Bart's Deli en de Belgische koekfabriek Cocachoc.