Jos Verstappen testrijder bij renstal Jordan

Jos Verstappen test met ingang van volgende week voor de Formule-I-renstal van Jordan. De kans is aanwezig dat de 27-jarige Limburger de rest van het seizoen zelfs Grand-Prixraces zal rijden voor het team van Eddie Jordan. De Brit Damon Hill, vaste rijder voor Jordan, kondigt waarschijnlijk deze week zijn afscheid aan.

De Nederlandse autocoureur heeft een contract tot 2001 bij Honda, maar mag van de Japanners bij Jordan aan het werk. Die renstal neemt motoren af van Honda. ,,Het contract van Jos loopt gewoon door. We zijn blij met de medewerking van Honda'', aldus zijn manager Huub Rothengatter. Een maand geleden besloot Honda niet met een eigen team terug te keren in de Formule I.

,,Ik ben ongelofelijk blij dat ik wederom de kans heb gekregen om mijn rijtalent te demonstreren in een topteam'', reageerde Verstappen vanmorgen. ,,Want Jordan is na McLaren en Ferrari het enige team dat dit seizoen een Grand Prix heeft gewonnen.'' (ANP)