CL voor hoogste prijs naar de beurs

De aandelen van Crédit Lyonnais, de Franse staatsbank die wordt geprivatiseerd, kosten 25,50 euro (56,10 gulden) per stuk. Dat is de prijs die particulieren moeten betalen. Grote beleggers betalen 26,20 euro (57,65 gulden), de hoogste prijs van de bandbreedte die werd genoemd bij de opening van de inschrijving. Er hebben 2 miljoen Fransen ingeschreven op de stukken. Al met al is Crédit Lyonnais volgens de Franse minister van Financiën Strauss-Kahn 7,32 miljard euro (16,1 miljard gulden) waard. De bank kwam enkele jaren geleden in grote moeilijkheden en kon alleen met staatssteun overeind blijven. De Europese Commissie ging akkoord met die steun op voorwaarde dat de bank zou worden geprivatiseerd. De handel in de aandelen begint op 8 juli. De Franse staat houdt 10 procent in handen. (ANP, AFP)