Selectie Radio

Opium. Aan de vooravond van de Dag van de Architectuur praat architect Carel Weeber over het `wilde wonen', de vinex-wijken en Nederland in de volgende eeuw. Verder o.a. NRC-journalist Henk van Gelder over de briefwisseling tussen Godfried Bomans en Simon Carmiggelt. Radio 1, 20.02-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van architect Egbert Duijn in Maastricht een gesprek met muziekkenner Louis Lehmann, Radio 3-programmamaker Jaap Boots en slagwerker Han Bennink over het begrip `swing'. Tevens dichteres Judith Herzberg over haar bundel Bijvangst en de soul van The Elgins. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. De 74-jarige ex-pater Aloissius heeft zich onlangs van geslacht laten veranderen. Altijd had hij al vrouw willen zijn. Over Louise Wiegmans die na een martelgang van 36 jaar kloosterleven in een tehuis voor daklozen belandde. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.