Sector dagrecreatie bundelt krachten

Diverse organisaties en bedrijven die actief zijn in de de dagrecreatie hebben besloten hun krachten te bundelen in de Vereniging DagRecreatie Nederland (DRN). Doel is de dagrecreatie in Nederland te bevorderen en de belangen van de leden te behartigen. DRN ziet op 9 juli officieel het levenslicht tijdens een bijeenkomst in Madurodam. De initiatiefnemers zijn: CBRB Rondvaartbedrijven, Historisch Railvervoer Nederland, de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, de Vereniging van Buitensportondernemingen Vebon, RECRON Dagrecreatie, ToerNed en de Club van Elf. Tot deze club behoren grote publiekstrekkers als de Efteling, Madurodam, het Dolfinarium, Land van Ooit en het Noorder Dierenpark. Aanleiding voor het ontstaan van de vereniging is de toenemende behoefte van ondernemers in de dagrecreatie om samen te werken en met één stem te spreken. Verder heeft de overheid aangedrongen op een gesprekspartner voor de branche. (ANP)