Volkswagen bevestigt interesse in Scania

Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) heeft bevestigd interesse te hebben in de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania. Volgens topman Ferdinand Piëch zijn er gesprekken gevoerd, maar is Scania nog te duur voor een overname. Piëch zegt dit in een interview vandaag in de Duitse krant Die Welt. De VW-bestuurder vindt de aankoop van een `eersteklas' vrachtwagenfabrikant noodzakelijk. ,,Wanneer ik de kandidaten bekijk, en niet weer een minder minder succesvol merk wil herstructureren, valt de keus automatisch op Scania. Daar wordt al jaren goed en winstgevend gewerkt. Ik zou Scania graag in ons concern zien'', aldus Piëch.

Eerder deze week werd de interesse van VW in Scania al gemeld. Volgens de Britse krant Financial Times heeft de Amerikaanse zakenbank Salomon Smith Barney namens VW besprekingen gevoerd met Investor, de investeringsmaatschappij die een controlerend belang heeft in Scania. Investor ketste eerder dit jaar een overnamevoorstel van Volvo af. (DPA, ANP)