Toerismebranche op internet

De Nederlandse toerismebranche heeft een eigen overkoepelende internetsite. WWW.holland.com moet wereldwijd miljoenen toeristen informatie over Nederland bieden. De site is een initiatief van de brancheorganisaties het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) en AVN Toerisme en Recreatie, dat wordt gesteund door grote Nederlandse bedrijven. De eerste pagina werd deze week gepresenteerd in Leidschendam. Het komende halfjaar wordt de site verder ontwikkeld door een projectafdeling van het NBT. Over twee jaar moet deze afdeling zichzelf kunnen bedruipen. Het NBT rekent na een aanloopfase vanaf maart 2000 op een miljoen bezoekers per maand. Volgens een woordvoerder zijn inkomsten gegarandeerd omdat het NBT per boeking een bedrag krijgt. In de aanloopperiode kost het project 4 miljoen gulden. Dit bedrag wordt voor de helft gedekt door het ministerie van Economische Zaken, Heineken, KLM, KPN Telecom, Veronica en de Rabobank. (ANP)