Tien miljoen voor gitaren Clapton

Een van de beroemdste muziekinstrumenten uit de periode van de rock `n `roll, de elektrische gitaar van Eric Clapton, is op een veiling van Christie's in New York verkocht voor een miljoen gulden. Het is het hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een gitaar is neergeteld. Het instrument ging naar een anonieme koper, nadat fans heftig tegen elkaar op hadden zitten bieden. De geschatte waarde was 160 tot 200.000 gulden. Het was onderdeel van een serie van honderd gitaren van Clapton die in totaal 10 miljoen gulden opbrachten. Christie's had op 1,5 miljoen gerekend. De opbrengst gaat naar een centrum voor de bestrijding van drugs- en alcoholproblemen dat door Clapton, die zelf verslaafd is geweest, in 1997 is opgericht. Clapton verscheen zelf niet op de veiling. (Reuters)