Selectie Radio

De andere wereld van zondagmorgen. Een gesprek over het boek Koninkrijk aan zee met auteur Theo Korthals Altes en schrijver en Curaçao-kenner Johan van de Walle. Verder een reportage over het drastische tekort aan leraren op middelbare scholen. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Live vanuit het Willem Dreeshuis in Amsterdam de laatste column van oud-minister-president Willem Drees die terugblikt op de eerste helft van deze eeuw. Ook de presentatie van de CD met zijn columns en gesprekken over het leven van deze politicus. In het tweede uur aandacht voor de opening van het Ferdinand Domela Nieuwenhuismuseum in Heerenveen en de droom van Pierre de Coubertin, initiatiefnemer van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 in Athene. Radio 1, 10.02-12.00u.

Weekendcafé. Ode aan Willem Duys die afscheid neemt als AVRO-presentator met o.a. zijn opvolger Robert Long en muzieksamensteller Imme Schade van Westrum. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de zanger en acteur Tony Neef die op 4 juli voor het laats in de musical Miss Saigon speelt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Dromenspecialist Bas Klinkhamer van het Instituut voor toegepaste integrale psychologie gaat in op de dromen van luisteraars. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.