Selectie Radio

De markt. Over het verleden, heden en toekomst van de markt. met onder meer impressies van 41ste Pasar Malam Besar die nog tot en met morgen op het Malieveld in Den Haag wordt gehouden. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Onder andere aandacht voor de zonsverduistering op 11 augustus die volgens kenners een adembenemend spektakel zal vormen. Ook over de archeologen van de Groningse universiteit die in de havenstad Berenike aan de Rode Zee op een binnenplaats van een tempel een pot met ruim 7,5 kilo zwarte peper uit India hebben gevonden. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gast is de Nederlands-Tsjechische presentator Martin Simek die voor de televisie onbekende Nederlanders ondervraagt. Verder o.a. aandacht voor het reizend theater De Parade en Bert Kisjes over zomerfestiviteiten in Wijk aan Zee. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Herhaling van het radio-portret Paula Modersohn-Becker (1876-1907) die tot de voorloopsters van het Duitse expressionisme wordt gerekend. Zij schilderde in een dorpje boven Bremen voor de eeuwwisseling het zware leven van boeren en veenarbeiders. Uit fragmenten van brieven en dagboeken ontstaat een beeld van een bijzondere vrouw en kunstenaar. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. O.a. Chet Baker met strijkers van Johnny Mandel, het ontstaan van Erroll Garner's Misty, een jazz-suite van Mel Tormé, actrice Cybill Shepherd met Stan Getz en Frank Sinatra samen met Dick Haymes en Perry Como. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.